Aktiviteter

Eksternt arrangement

06

Jun

Computershares sommerseminar om insiderhåndtering og generalforsamlingen

Dato:06/06/2019

Tid:8.30-12.30

Sted:Schæffergården, Jægersborg Allé 166, 2820 Gentofte

06

Jun

Computershares sommerseminar om insiderhåndtering og generalforsamlingen

Sted: Schæffergården, Jægersborg Allé 166, 2820 Gentofte

Agenda

Computershare inviterer til sommerseminar, der afholdes den 6. juni på Schæffergården. Her sætter vi fokus på insiderhåndtering i samarbejde med Finanstilsynet, og vi gør også status på generalforsamlingssæsonen​​s tendenser og læring.

Ledelsesaflønning og bestyrelsessammensætning har i de senere år givet anledning til aktionæraktivisme hos både institutionelle og private investorer. Aktionærrettighedsdirektivet stiller krav til vederlagspolitik og vederlagsrapportering på en transparent måde i 2020, hvilket flere selskaber har valgt at førtidsimplementere. Alex Penvern fra PwC gør status på SRD II-lovgivningen, som blev vedtaget af Folketinget den 4. april 2019.

I den netop afsluttede generalforsamlingssæson så vi også i år en lang række udskiftninger i bestyrelserne og en forventet nettotilgang af dygtige kvindelige bestyrelsesmedlemmer. Computershare har kortlagt bestyrelsessammensætningen på Large Cap-niveauet, som vil blive perspektiveret af Jakob Stengel fra Board Network, Anne Louise Eberhard, professionelt bestyrelsesmedlem og Anders Schelde fra MP Pension.

Program
​08.30
Registrering og morgenmad​
09.00​
Velkomst​​​
09.10​
Insiderlister: Erfaringer fra Finanstilsynet

En ny rapport fra Finanstilsynet konstaterer, at der er fejl i mere end 75 pct. af udstedernes insiderlister. Manglende oplysninger og misforståelser kan betyde, at udstederne bringer sig selv og deres ansatte under mistanke, når der opstår en sag om muligt markedsmisbrug, som f.eks. insiderhandel. Sarah Louise Jensen og Tina Gade fra Finanstilsynet sætter fokus på de typiske fejl, og hvad det kræver af udstederne at leve op til reglerne.

10.00​
Tendenserne på generalforsamlingerne 2019 afspejler SRD II ​
10.15​
SRD II update: Fra lovgivning til implementering

Alex Penvern fra PwC giver en opdatering på SRD II med særlig fokus på ledelsesaflønning, og hvordan det er blevet grebet an af bestyrelserne. Der sættes også fokus på, hvilke områder udstederne skal være særligt opmærksomme på, hvis man ikke allerede har gjort sig overvejelser til opfyldelse af lovens skærpede krav.

10.45​
Pause​
11.00​​
Resultater af analyse af Large Cap-selskabernes bestyrelsessammensætning​
11.10​
Værdiskabende diversitet i bestyrelsen

​De øgede krav til diversitet og kompetencer i bestyrelsen betyder større udskiftning og flere nyvalg på generalforsamlingerne. Hvad er status for måltal og politikker for bestyrelsens sammensætning, og hvad kan vi forvente i de kommende år i forhold til bestyrelsessammensætningen generelt? Det er spørgsmål som Jakob Stengel fra Board Network, Anne Louise Eberhard, professionelt bestyrelsesmedlem og Anders Schelde fra MP Pension vil diskutere på baggrund af Computershares analyse af udviklingen i Large Cap-selskaberne.

12.15​
Q&A og afrunding​
12.30​
Frokost & networking​
Målgruppe

Seminaret henvender sig til alle, der er involveret i generalforsamlingsplanlægning, administration af insidere, herunder IR, legal og direktions- og bestyrelsesassistenter.

Tilmelding

Tilmelding kan ske til marlene.selmer@computershare.dk senest den 4. juni 2019. Du er meget velkommen til at invitere en kollega med til seminaret.

Tilbage