Aktiviteter

Eksternt arrangement

17

Jan

Computershare: Kapitalrejsning i USA ved brug af ADR-programmer

Dato:17/01/2019

Tid:9.00-12.00

Sted:The Standard, Havnegade 44, 1058 København K

17

Jan

Computershare: Kapitalrejsning i USA ved brug af ADR-programmer

Sted: The Standard, Havnegade 44, 1058 København K

Agenda

ADR-programmer er en alternativ mulighed for danske selskaber, hvis de ønsker at rejse kapital i USA og/eller øge handlen i USA uden en egentlig dobbeltnotering.

Flere danske selskaber benytter sig allerede af muligheden og har et eller flere ADR-programmer, herunder Novo Nordisk, Carlsberg og Vestas. De seneste år har de danske biotekselskaber Ascendis Pharma, Forward Pharma og Zealand Pharma også valgt at etablere ADR-programmer fremfor at foretage en kapitaludvidelse eller børsnotering herhjemme.

På vores kommende roundtable den 17. januar vil Lykke Smits og Louise Celia Korpela fra Gorrissen Federspiel sætte fokus på fordele og ulemper i forbindelse med ADRs, herunder risikoen for at blive genstand for et amerikansk gruppesøgsmål – både i forbindelse med sponsorerede ADR-programmer, som udstederen selv har fået oprettet, og usponsorerede ADR-programmer, der kan oprettes uden selskabets viden eller samtykke.

Søren Thor Jensen, Corporate Vice President, Global Legal & Patents i Novo Nordisk, der har haft ADR-programmer i mange år, vil give os indblik i, hvad man som udsteder skal være opmærksom på, hvis man vælger at styre ADR-handlen gennem et sponsoreret program, og hvilken værdi ADR-programmet har haft for Novo Nordisk.

På mødet vil en række spørgsmål blive besvaret, herunder:

  • Er det alle selskaber, der kan få et sponsoreret ADR-program – eller stilles der krav til størrelse og handelsvolumen?
  • Hvordan foregår handlen fra ordre til depot – ligger de fysiske aktier til dækning for købet?
  • Trækker ADR-handlen volumen ud af den autoriserede markedsplads, eller tilgodeser man andre typer af investorer?
  • Hvem betaler for de sponsorerede programmer – er det i sidste ende investorerne? Og ville det have været billigere at handle aktien direkte i markedet?
  • Hvor vigtig er valuta og lokaltid for de amerikanske investorer?
  • Hvorfor er det nødvendigt med så komplekst et aftalegrundlag, og hvilke faldgruber skal man være opmærksom på?

Tilmelding

Tilmelding kan ske til marlene.selmer@computershare.dk senest den 14. januar 2019. Du er meget velkommen til at invitere en kollega med til arrangementet.

Tilbage