Nyheder

07.04.2017

Shareholder Rights Directive approved – News from VP Securities

Aktionærrettighedsdirektivet blev vedtaget den 3. april af EU efter 3 års sagsbehandling. Formålet er at styrke god selskabsledelse i børsnoterede selskaber ved at øge aktionærernes mulighed for at udøve aktivt ejerskab og at gøre handel med aktier mere gennemsigtig.

Af: Michael von Bülow / Flemming Merring, VP Securities

Aktionærrettighedsdirektivet blev vedtaget den 3. april af EU.

Efter 3 års sagsbehandling er direktivet endeligt blevet vedtaget. Formålet med de foreslåede ændringer i aktionærrettighedsdirektivet (direktiv 2007/36 EF) er at styrke god selskabsledelse i børsnoterede selskaber ved at øge aktionærernes mulighed for at udøve aktivt ejerskab samt at gøre handel med aktier mere gennemsigtig. Specielt er fokus rettet på vederlag og en selvstændig vederlagsrapport.

Stram slipset og justér læsebrillerne – næste årsrapportering bliver et mere sammensat projekt end tidligere.

Læs mere om Prof. Dr. Jur. Jesper Lau kommentarer til  direktivet her

INVITATION TIL MORGENMØDE  OM AKTIONÆRRETTIGHEDSDIREKTIVET D. 17. MAJ 2017 HOS VP