Nyheder

25.02.2015

Nasdaq leverer fact sheet på børsnoterede selskaber

Fact Sheet skal højne investorfokus på små og mellemstore børsnoterede selskaber

Af: Pressemeddelelse – Nasdaq Nordic

København, 25. februar, 2015 — Nasdaq meddeler, at man har valgt Morningstar, en førende leverandør af uafhængig investment research til at producere Fact Sheet på samtlige børsnoterede selskaber i Norden* og de baltiske lande**. Fact Sheet giver investorer adgang til finansielle nøgletal på de flere end 800 selskaber, der handles på Nasdaq Nordic og Nasdaq’s baltiske markeder.

Fact Sheet på selskaber vil kunne downloades fra Nasdaq Nordic’s website fra og med 25. februar. De er gratis tilgængelige og Morningstar vil sørge for den daglige opdatering. Det to-siders format indeholder mere end 100 fundamentale aktieinformationer heriblandt finansielle selskabsnøgletal, afkasttal samt performance analyse.

“Vores nye Fact Sheet-initiativ retter sig mod et voksende behov hos privatinvestorer for hurtigt og let at kunne skaffe sig objektiv, sammenlignelig information og data på vores noterede selskaber,” siger Carsten Borring, chef for notering og selskaber på Nasdaq København. “På linje med initiativerne i vores IPO taskforce, er målet her at stimulere børsnoteringen af mindre selskaber ved at give investorerne et værktøj så de kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag i et segment, der ikke dækkes af analytikere.”

“Kvalitets investment-data er centralt i vores arbejde for investorerne,” siger Peter Meyer, chef for Morningstar Nordic og administrerende direktør for Morningstar Danmark. “Vi er glade for at kunne byde ind med Morningstars 30 års erfaring inden for investment-data til Nasdaq Nordic’s hjemmesidebrugere. Gennem løbende adgang til fundamentale aktiedata er vores mål at hjælpe investorerne med at foretage informerede beslutninger, når de vurderer mulighederne for aktieinvesteringer på de nordiske og baltiske aktiemarkeder.”